Hakkımızda

Ekur Et

EKUR ET, Türkiye’deki hızlı servis restoran sektörünün pazar lideri TFI Holding (TAB GIDA YATIRIMLARI) şirketi bünyesinde yer almaktadır. Dünyanın dört bir yanında 2000’e yakın fast-food restoranıyla hizmet veren TFI Holding; büyüyen iş kapasitesi, gelişen teknoloji ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi mamüllerini üretebileceği, kaynağı belli, kaliteli, güvenilir ve sağlıklı besinler sağlayabileceği üretim tesislerini kurmuştur. Bu doğrultuda 2009 yılında tüm restoranlarının ekmek ihtiyacını karşıladığı EKMEK UNLU GIDA olarak 1. Ekmek fabrikası, 2012 yılında ise 2. Ekmek fabrikasını, 2014 yılında AFYON ATAKEY PATATES FABRİKASI ve 2016 yılında da bu güçlü üretim zincirinin son halkası olan EKUR ET ENTEGRE TESİSİNİ üretime açmıştır. Bu üretim fabrikaları ile TFI Holding; Burger King, Arby’s, Sbarro, Popeye’s ve Usta Dönerci gibi restoran zincirlerinin ürün ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda ilgili sektörlerdeki  grup dışı müşterilerine de “Amasya Et Ürünleri” markasıyla hizmet vermektedir.

“Gizlimiz saklımız yok… Etimiz, lezzetini ve doğallığını Amasya’dan, kalitesini üretim teknolojimizden alır ve el değmeden sofralarınıza kadar gelir.”

Ürünlerimiz, Amasya’nın Suluova bölgesinde yer alan EKUR ET ENTEGRE TESİSLERİNDE üretiliyor. Yaklaşık 80 milyon dolarlık bir yatırım ve 400 istihdamla hayata geçirdiğimiz TESİS’imiz; 40 bin m2 kapalı alanı ile toplamda 92 bin m2’lik bir alana yayılıyor. Kesimden paketlemeye tamamıyla entegre bir üretim sistemi özelliğindeki EKUR ET ENTEGRE TESİSİMİZ, günde 400, yılda 120 bin büyükbaş hayvan kesimi ve yılda 33.600 ton karkas et işleme kapasitesiyle bölgenin besicilik faaliyetlerinin  artmasına büyük katkı sağlıyor.

“İzlenebilirlik teknolojimizle takipteyiz.”

Hayvanların doğum ve detay bilgilerinden başlayarak, kesiminden raflardaki yerlerini alana kadar geçen her proses; özel yazılımımız ve uzman kadromuz ile kontrol altında tutuluyor.

“Doğaya saygılıyız… Geri dönüştürüyoruz, enerjiyi verimli kullanıyoruz.”

Fabrikamızdan çıkan her türlü atığı değerlendiriyoruz. Son teknoloji ile yapılandırılmış RENDERING TESİSİ VE ARITMA TESİSİMİZ ile yüksek kaliteli üretime önem verdiğimiz kadar çevreye duyarlı olmaya da dikkat ediyoruz. İki ayrı hat şeklinde tasarladığımız rendering bölümünde, bir tarafta kan kurutulurken, diğer tarafta ise kemik ve yumuşak dokular parçalanarak pişiriliyor ve toz haline getiriliyor. Toz formuyla un haline gelen atıklarımızın bu şekilde yem fabrikalarında değerlendirilmesini sağlıyoruz. Ayrıca tesisimize yerleştirdiğimiz özel koku üniteleri ile bu işlemler sırasında çıkan ağır koku ve gazları engelliyoruz. Bu sistem içerisinde oluşan koku, aspiratörler ile çekilerek, “oxidizer” sistemi olarak tanımlanan koku alma ünitesinde doğalgaz ile yakılıyor. Çok yüksek sıcaklıklarda (850 – 900 ◦C) yakılan gazlar, kokudan tamamen arınmış bir şekilde doğaya veriliyor. Bu sistem ile fabrikamız TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ RENDERİNG TESİSİ olma özelliğini taşıyor. Geri dönüşüm ve tekrar kullanımı üst seviyede önemsediğimiz için ambalaj atıklarımızı da değerlendiriyor ve lisanslı firmalara vererek geri dönüşümlerini sağlıyoruz.

ARITMA TESİSİMİZDE tüm atık suların arıtılıp doğaya verilmesi sağlanıyor. Bu bölümün tamamı otomasyon üzerinden kontrol ediliyor ve 24 saat boyunca her parametre kayıt altına alınıyor. Gelen atık su, biyolojik arıtma sistemi ile arıtılıp, deşarj standartlarını sağlayacak şekilde yüzey sularına veriliyor. Aynı zamanda tesisimiz içindeki laboratuarımızda çıkış suyunu kontrol edebilmek ve doğayı kirletmemek adına, arıtılan suyu düzenli olarak analiz ederek atık su kalitesini de kontrol altında tutuyoruz.

Enerjiyi; elektrik, ısıtma ve soğutma olarak üç farklı biçimde eş zamanlı olarak kullanım imkanı veren “Trijenerasyon” sistemlerimizle mevsimsel veya sürekli soğutma ihtiyacımızı karşılıyoruz. Bu sayede enerjiden yüksek oranda tasarruf ve verimlilik elde ediyoruz. Ayrıca tesisimizin kullanma ve içme suları hidrofor binamızdan sağlanıyor. Kuyu suyu “ultrafiltrasyon” ve “ters osmoz” sistemi ile arıtılıyor.

Shopping Cart