Budun iç tarafında, leğen kemiği ile diz eklemi arasındaki kısımdır.
Amasya Et
Taze Et Ürünleri
Tranç

Tranç
- Ağırlık (kg) ~8,5
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Yumurta
Dana budunda, diz ekleminin iç kısmından kalça eklemine doğru uzanan yumurta şeklindeki değerli ettir.

Yumurta
- Ağırlık (kg) ~5
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Sokum
But etlerindendir; bel ile budun birleştiği kalça kısmıdır.

Sokum
- Ağırlık (kg) ~5
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Kontrnuar
Budun arka tarafında, bacak kemiğinin gerisinde, yumurta ile nuar arasında yer alır.

Kontrnuar
- Ağırlık (kg) ~7
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Nuar
But etlerindendir; yukarıda incik ve aşağıda sokum arasında kalan kemiksiz et kısmıdır.

Nuar
- Ağırlık (kg) ~2,5
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Bonfile
Fileto (bel) kısmından elde edilen birinci kalite et çeşididir.

Bonfile
- Ağırlık (kg) ~1,6
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Kontrfile
Antrikot ile sokum arasında bulunan, bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üstünü komple kaplayan, birinci kalite et çeşididir.

Kontrfile
- Ağırlık (kg) ~4
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Dana 5’li set
Dana tranç, yumurta, sokum, kontrnuar ve nuardan oluşan kısımdır.

Dana 5’li set
- Ağırlık (kg) ~30
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Dana 3’lü set
Dana budun sokum, yumurta ve kontrnuardan oluşan kısmıdır.

Dana 3’lü set
- Ağırlık (kg) ~18
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Antrikot
Gerdan ile kontrfile arasındaki ön bacakların üstünde bulunan kısımdan elde edilen birinci kalite et çeşididir.

Antrikot
- Ağırlık (kg) ~5,5
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
T-bone steak
Dana budundan, kontrfile ve bonfilenin bulunduğu kısmın, pançeta ve 7. tarak kemiğinden ayrılmasıyla elde edilir.

T-bone steak
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Pirzola
8 omurga kemikli antrikotun dilimlenmiş halidir.

Pirzola
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Ossobuco
But incik kısmından elde edilir.

Ossobuco
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Rib-eye steak
Antrikottan elde edilir.

Rib-eye steak
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Kürek
Dana kolun kürek kısmının kemiksiz halidir.

Kürek
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Gerdan
Boyun omurlarının sırt omurlarına bağlantı yerine kadar olan bölümdeki kemikli ettir.

Gerdan
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Döş
Dananın alt kısmından çıkartılan yumuşak göğüs etidir.

Döş
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
Pançeta
Dana but boşluğunun kemiksiz halidir.

Pançeta
- Ağırlık (kg)
 - 0-4°C 15 gün
 - Paketli
 - -18°C 1 yıl
 - Taze
 
									
								        
																				













