Budun iç tarafında, leğen kemiği ile diz eklemi arasındaki kısımdır.
Tranç
Tranç
- Ağırlık (kg) ~8,5
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Yumurta
Dana budunda, diz ekleminin iç kısmından kalça eklemine doğru uzanan yumurta şeklindeki değerli ettir.
Yumurta
- Ağırlık (kg) ~5
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Sokum
But etlerindendir; bel ile budun birleştiği kalça kısmıdır.
Sokum
- Ağırlık (kg) ~5
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Kontrnuar
Budun arka tarafında, bacak kemiğinin gerisinde, yumurta ile nuar arasında yer alır.
Kontrnuar
- Ağırlık (kg) ~7
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Nuar
But etlerindendir; yukarıda incik ve aşağıda sokum arasında kalan kemiksiz et kısmıdır.
Nuar
- Ağırlık (kg) ~2,5
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Bonfile
Fileto (bel) kısmından elde edilen birinci kalite et çeşididir.
Bonfile
- Ağırlık (kg) ~1,6
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Kontrfile
Antrikot ile sokum arasında bulunan, bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üstünü komple kaplayan, birinci kalite et çeşididir.
Kontrfile
- Ağırlık (kg) ~4
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Dana 5’li set
Dana tranç, yumurta, sokum, kontrnuar ve nuardan oluşan kısımdır.
Dana 5’li set
- Ağırlık (kg) ~30
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Dana 3’lü set
Dana budun sokum, yumurta ve kontrnuardan oluşan kısmıdır.
Dana 3’lü set
- Ağırlık (kg) ~18
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Antrikot
Gerdan ile kontrfile arasındaki ön bacakların üstünde bulunan kısımdan elde edilen birinci kalite et çeşididir.
Antrikot
- Ağırlık (kg) ~5,5
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
T-bone steak
Dana budundan, kontrfile ve bonfilenin bulunduğu kısmın, pançeta ve 7. tarak kemiğinden ayrılmasıyla elde edilir.
T-bone steak
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Pirzola
8 omurga kemikli antrikotun dilimlenmiş halidir.
Pirzola
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Ossobuco
But incik kısmından elde edilir.
Ossobuco
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Rib-eye steak
Antrikottan elde edilir.
Rib-eye steak
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Kürek
Dana kolun kürek kısmının kemiksiz halidir.
Kürek
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Gerdan
Boyun omurlarının sırt omurlarına bağlantı yerine kadar olan bölümdeki kemikli ettir.
Gerdan
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Döş
Dananın alt kısmından çıkartılan yumuşak göğüs etidir.
Döş
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze
Pançeta
Dana but boşluğunun kemiksiz halidir.
Pançeta
- Ağırlık (kg)
- 0-4°C 15 gün
- Paketli
- -18°C 1 yıl
- Taze