Evde Lezzetler

Böğürtlen Soslu Antrikot

2-3 kişilik

25 dk

Malzemeler

  • 1 paket Amasya Et Antrikot
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık sıvıyağ

Böğürtlen sos için

  • 1 soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kase böğürtlen
  • 3kaşık balzamik
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 kaşık bal
  • 5-6 dal taze kekik

Hazırlanışı

Soğan rendelenir. İçine antrikotlar eklenir ve kenarda bekletilir. Isınmış tavaya tereyağı eklenir, küpler halinde doğranan soğan tavaya eklenir ve sotelenir. Aynı tavaya donmuş veya taze böğürtlen eklenir, 2 dakika sotelenir. Ardından balzamik eklenir, limon kabuğu rendelenir ve bal gezdirilir. Tuzu eklenir, böğürtlenler yumuşayana kadar orta ısıda çektirilir.

Pişen sosa yaklaşık 5-6 dal kekik eklenir ve biraz daha karıştırılır. Kenarda beklemeye alınır. Döküm tava ısıtılır. İçine sıvıyağ konur ve soğan rendesinde beklemiş antrikotlar soğan parçaları üzerinde kalmamasına dikkat edilerek ısınmış tavaya atılır. Her tarafı 3-4 dakika pişirilir ve et bir tabağa alınır. Üzerine böğürtlen sos ile servis edilir, taze kekik ile süslenir.

Tarifi indir