Et Pişirme Yöntem ve Dereceleri

Izgara Et Pişme
Dereceleri ve Süreleri

Kanlı ya da çok az pişmiş (<40°C)

Çok az pişmiş

Eti ızgara veya tavaya koyduktan sonra her iki tarafını 1’er dk pişirin. Dışı mühürlenmiş, içi hiç pişmemiş ve kıpkırmızı olan etiniz çok az pişmiş derecesinde yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 2-2,5 dk)

Az pişmiş (50°C)

Az pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 1,5’ar dk pişirin. Dışı hafif kahverengi, içi kıpkırmızı olan az pişmiş derecesinde etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 3-3,5 dk)

Az/Orta (52°C)

Az-orta pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 3’er dk pişirin. Dışı mühürlenmiş, kenarları kahverengileşmeye başlamış, içi kırmızıya yakın pembe olan az/orta derecesinde pişmiş etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 5-6 dk)

Orta (57°C)

Orta pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 4’er dk pişirin. Dışı pişmiş, içi sıcak, orta kısmı pembe olan orta derecesinde pişmiş etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 7-8 dk)

Orta/İyi (63°C)

Orta-iyi pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 5-5,5 dk pişirin. Orta kısmın etrafı biraz pembe ama canlılığını yitirmeye ve kahverengileşmeye başlamış olan orta/iyi derecesinde pişmiş etiniz yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 10-11 dk)

İyi (>70°C)

İyi pişmiş

Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 7’şer dakika pişirin. Dışı koyu kahverengi, ortası kahverengi ve hiç pembelik olmayan etiniz iyi derecesinde yemeye hazırdır.
(Toplam pişme süresi: 13-14 dk)