Et Pişirme Yöntem ve Dereceleri

Et Pişirme Dereceleri

  • Az pişmiş (50°C): Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 1,5’ar dk pişirin. Dışı hafif kahverengi, içi kıpkırmızı olan az pişmiş derecesinde etiniz yemeye hazırdır. (toplam pişme süresi 3-3,5 dk)
  • Orta (57°C): Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 4’er dk pişirin. Dışı pişmiş, içi sıcak, orta kısmı pembe olan orta derecesinde pişmiş etiniz yemeye hazırdır. (toplam pişme süresi 7-8 dk)
  • İyi (70°C): Eti ızgara veya tavaya aldıktan sonra her iki tarafını 7’şer dakika pişirin. Dışı koyu kahverengi, ortası kahverengi ve hiç pembelik olmayan etiniz iyi derecesinde yemeye hazırdır. (toplam pişme süresi 13-14 dk)